3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLAMASI
03 Aralık 2015 Perşembe
Bahşılı Belediye Başkanımız İbrahim Uya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkanımız UYAR , kendisi ve bahşılı Belediye’si olarak engellilerin her zaman yayında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini belirtti.
Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim UYAR 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili olarak yayımladığı mesajında, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık gününün, engelli vatandaşların sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek ve bir farkındalık oluşturmak için önemli bir tarih olduğunu ifade etti.
UYAR mesajında, “Engelli haklarını, hukukuyla, eğitimiyle ve istihdamıyla bir bütün olarak ele almak gerekir. Engelli vatandaşlarımıza tanınan haklar bir bağış, bir iyilik değil, onların insan olmalarından kaynaklanan doğal haklarıdır. Onları insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak, toplumların en önemli sorumluluklarındandır. Bedensel, zihinsel farklılıklarımızı birer engel olarak değil, hayata başka yönlerden açılan değişik pencereler olarak görebilir ve o pencereleri sonuna kadar açıp, başka hayatların havasını da cesaretle soluyabilirsek  aramızdaki tüm engelleri aşarız demektir. Önemli olan pencerenin ardındaki dünyayı da, engelsiz yaşayanların dünyasına eş değer hale getirebilmektir. Kişinin doğuştan gelen, ya da sonradan edindiği engelinin gündelik, iş ve özel yaşamında olabildiğince az hissedilebilir hale geldiği bir yaşam için çabalarımız sürüyor. Engelli vatandaşlarımızın, yaşlı yurttaşlarımızın ve ailelerinin yaşamını daha kolay ve yaşanır kılmak adına gösterdiğimiz hassasiyet ve çabalar, hayata karışmak için evden dışarı atılan her bir adım ile birleştiğinde, Bahşılımiz daha da değişip renklenecek ve farklı anlamlar kazanacaktır” ifadelerini kullandı.
Başkan UYAR mesajını şöyle tamamladı:
“3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumda engellilik konusunda farkındalık oluşturması ve engellilerimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlaması dileğiyle, tüm engelli vatandaşlarımız ve ailelerine sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum.”
İLETİŞİM BİLGİLERİ HIZLI ERİŞİM Sitemizde yer alan içerik ve görseller
Bahşılı Belediyesi tarafından hazırlanmıştır.
İzinsiz kullanılamaz.
Adres: Cumhuriyet Meydanı - Bahşılı / KIRIKKALE