Öğrenciler tiyatro ile Buluştu
09 Mart 2022 Çarşamba

ÖĞRENCİLER TİYATRO İLE BULUŞTU

Bahşılı Belediyesi alt yapı-üst yapı, peyzaj, sağlık ve birçok belediye faaliyetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışının uygulanmasıyla da fark yaratmaya devam ediyor.

Bahşılı Belediyesi, Şehit Yusuf Alsancak Ortaokulu ve Bahşılı İmamhatip Ortaokulu’nda öğrenim gören 5, 6 ve 7.sınıf öğrencilerini tiyatroyla buluşturdu.

17 şubat 2022 tarihinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi Salonu’nda perdeye çıkan Feda/Bir Yürek Yangını adlı tiyatro oyunu 1.Dünya Savaşı yıllarında Filistin Cephesi’ne asker ve silah sevk eden trene, Haydarpaşa Tren Garı’nda yapılan sabotaj ve o dönemin Osmanlı Ordusu’nun yaşadığı zorlukları, her şeye rağmen savaşın tam ortasında yaşanan bir sevgiyi konu aldı.

Abdülhamit Işık’ın yazdığı Abdül Süsler’in yönettiği oyun seyirciden tam not aldı.

ÇOCUKLARIN SEVİNCİ GÖZLERİNDEN OKUNDU

Bahşılı Belediyesi, ilçe öğrencilerinin ulaşımına ücretsiz tahsis ettiği servislerle oyuna ulaşım sağlayan çocukların sevinci gözlerinden okundu. Düşünceleri sorulan çocuklar: ‘’Çok mutluyuz, şehrimizde böyle etkinlikler çok az oluyor. Oyuncuları birebir görmek çok heyecanlıydı. Tiyatronun verdiği his ve oyunun konusu bizi çok etkiledi.’’ İfadelerini kullandılar.

BAŞKAN RECEP ZAFER TEKİN AMCAYA TEŞEKKÜR

Oyuna giden çocuklar: ‘’ Başkan Recep Zafer Tekin Amca’ya teşekkür ederiz, o bizi düşünüp böyle etkinliklere katılmamızı sağlayan tek başkan. Onu seviyoruz, böyle gösterilere daha çok gitmek istiyoruz.’’ diye konuştular.